OberonPlace.com Forums

OberonPlace.com Forums (http://forum.oberonplace.com/index.php)
-   Macros/Add-ons (http://forum.oberonplace.com/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Copy To Illustrator problem - X5 (http://forum.oberonplace.com/showthread.php?t=7237)

gram 07-12-2010 14:03

Copy To Illustrator problem - X5
 
Hello all,

recently we made updates on on softwares, so now i have windows 7 64-bit, CorelDraw X5. The Oberon 'Copy To Adobe Illustrator' doesn't work now, and on my previous setup it was a very handy tool. I miss it. ;)

The setup script runs and as i choose from the copy format options, the copy-script stops with corresponding errors like:

Illustrator format (7-8):
Error message: Run time error '438' Object doesn't support this property or method.
Debug shows this line: .Platform = 0 ' FilterAILib.aiPC

PDF (9-11):
Error message: Run time error '445' Object doesn't support this property or method.
Debug shows this line: .UseColorProfile = False

EPS:
Error message: Run time error '-2147220991 (80040201)' Unkown error.
Debug shows this line: .SendBitmapsAs = 0 ' FilterEPSLib.epsCMYK


Any suggestions would be great, thanks in advance,
gram

Manuel 23-03-2011 05:33

Any news about this macro? I miss it also.

runflacruiser 23-03-2011 07:58

Hi.
Commenting out the error causing lines should fix the problem.

I think the useColorProfile for pdf is bugged in X5.
It is noted in help but does not function in macro.

You could also record a new export macro using the recorder. Then replace the export filter options.


-John

Manuel 25-03-2011 04:49

I tried those suggestions and still doesn't work, the exporting part seems to work but it's not placing it on the clipboard; I suspect it has something to do with the fact that it relies on the old Corel Scripting commands; are they still supported in X5?

runflacruiser 25-03-2011 07:41

Hi.
Are you sure you are using the latest version?

http://www.oberonplace.com/vba/drawm...oard/index.htm

-John

Manuel 25-03-2011 15:55

When I downloaded it X5 was listed as one of the supported versions; no it's not. I guess I'll have to wait until it's fixed.

Thanks

Manuel 29-03-2011 05:04

Problem fixed using your settings from coreldraw.com, thanks, John.

runflacruiser 29-03-2011 05:35

Quote:

Originally Posted by Manuel (Post 18614)
Problem fixed using your settings from coreldraw.com, thanks, John.

Hi.
Glad to hear :)
Here's the thread describing the issue just in case anyone else might need it.

http://coreldraw.com/forums/p/25653/119264.aspx#119264

-John

rameshkennedy 28-04-2012 16:02

AIClipBrd.gms
 
1 Attachment(s)
Actually i have to thank Mr. leunam12.
Its done as per his suggestion.

Instead trying to change this through editor
have the edited one which is attached.

Enjoy ! its working in Corel X5 - Windows 7 OS

regards
Ramesh Kennedy

timd1971 19-08-2012 23:38

would be nice to see for X6.1 x64. :)


All times are GMT -5. The time now is 17:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2011, Oberonplace.com