OberonPlace.com Forums  

Go Back   OberonPlace.com Forums > Corel User Forums > CorelDRAW > Macros/Add-ons

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 23-11-2010, 14:20
chris allen
Guest
 
Posts: n/a
Default Opne PhotoPaint X3 from Corel X5

Hey you geniuses out there.
I some old graphics that have to be exported from PaintX3 instead of PaintX5.

I normally click the "Edit Bitmap" button. Is there a way to do the same except use X3.

I do not want this as a permanent change just a button to call up X3 and edit the graphics.

Thanks for any help you can throw my way!
Reply With Quote
  #2  
Old 23-11-2010, 14:43
shelbym's Avatar
shelbym shelbym is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Cheyenne, WY
Posts: 1,769
Blog Entries: 9
Send a message via ICQ to shelbym Send a message via AIM to shelbym Send a message via MSN to shelbym Send a message via Yahoo to shelbym
Default X3 to X5

Why the need for the export? X5 should be able to open any X3 file.

-Shelby
Reply With Quote
  #3  
Old 23-11-2010, 14:50
chris allen
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by shelbym View Post
Why the need for the export? X5 should be able to open any X3 file.

-Shelby
Shelby,

We have some old graphics in Corel that we need to match the color profile that is in PPX3.

For some reason when we export directly from Corel, the colors are different than if we export from PP.

So we need to save them out of PPX3 instead of PP5 to match some old prints.
Reply With Quote
  #4  
Old 23-11-2010, 15:32
chris allen
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by shelbym View Post
Why the need for the export? X5 should be able to open any X3 file.

-Shelby
I think I mis-understood your question.

Our process is to open Corel, then convert the object to bitmap.
Then we click "edit bitmap" in corel and then save it from PPX5.

I just wondered if I could click and have it open in X3 PP instead of X5 PP.

Am I making any sense?
Reply With Quote
  #5  
Old 23-11-2010, 17:41
runflacruiser's Avatar
runflacruiser runflacruiser is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pigeon Forge, TN USA
Posts: 811
Default

Hi.
You may be able to open the x3 color profile in x5.
-John
Reply With Quote
Reply

Tags
coreldraw x5, macro


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corel Photopaint script available from Corel Draw? fungel Macros/Add-ons 23 25-04-2012 02:46
Can we read text in tif file using coreldraw\corel photopaint swetha Corel Photo-Paint VBA 0 05-05-2009 06:25
Corel PhotoPaint on C#/C++ lexcse General 1 27-07-2007 14:56
Photopaint VBA from 12 to 9 tonywong Corel Photo-Paint VBA 2 20-05-2005 12:22
Type Mismatch error in Corel PhotoPaint V9 NEHovis Corel Photo-Paint VBA 2 17-07-2003 05:19


All times are GMT -5. The time now is 09:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2011, Oberonplace.com