OberonPlace.com Forums  

Go Back   OberonPlace.com Forums > Corel User Forums > CorelDRAW > General

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 15-06-2010, 16:23
Janga
Guest
 
Posts: n/a
Default Shapes outside page bounds automatically move to Desktop Layer

I've found in CorelDraw X5 that shapes that are on a layer but outside the page bounds are automatically moved to the Desktop layer.

Can anyone confirm this, and tell me how to turn it off? I've been over the options and customization settings but can't find it.
Reply With Quote
  #2  
Old 15-06-2010, 17:58
runflacruiser's Avatar
runflacruiser runflacruiser is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pigeon Forge, TN USA
Posts: 811
Default

Hi.
When does this happen. Upon opening a file, importing?

-John
Reply With Quote
  #3  
Old 15-06-2010, 20:27
shelbym's Avatar
shelbym shelbym is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Cheyenne, WY
Posts: 1,769
Blog Entries: 9
Send a message via ICQ to shelbym Send a message via AIM to shelbym Send a message via MSN to shelbym Send a message via Yahoo to shelbym
Default Desktop Layer

It has worked this way as long as I can remember, I just tested 12 - X5 and they all do this.

If you don't want the shapes to move to the Desktop Layer, turn off the page border then create a new page.

-Shelby
Reply With Quote
  #4  
Old 15-06-2010, 20:30
runflacruiser's Avatar
runflacruiser runflacruiser is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pigeon Forge, TN USA
Posts: 811
Default

Quote:
Originally Posted by shelbym View Post
It has worked this way as long as I can remember, I just tested 12 - X5 and they all do this.

If you don't want the shapes to move to the Desktop Layer, turn off the page border then create a new page.

-Shelby
Ah. That's why I couldn't get a test result. Because I always have page border turned off.
-John
Reply With Quote
  #5  
Old 16-06-2010, 15:42
Janga
Guest
 
Posts: n/a
Default

Thank you for your responses. I turned off page border using the:
Options > Document > Page Size > Show Page Border checkbox option.

I've never used CorelDraw with this setting, but it has created additional headaches for my user base so I will have to write something to detect when this occurs and notify the user.

Thank you for your help, and if there are any additional solutions out there I'm always listening.
Reply With Quote
  #6  
Old 16-06-2010, 15:52
runflacruiser's Avatar
runflacruiser runflacruiser is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Pigeon Forge, TN USA
Posts: 811
Default

Hi.
I have never used the page border. I assigned a shortcut key to "show printable area" which I can toggle on or off anytime as needed. Maybe this would be an option for you as well?

-John
Reply With Quote
Reply

Tags
automatic, automatically, cdx5, desktop layer, move


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Move objects to selected layer (either "a" or "b") 6fazer CorelDRAW/Corel DESIGNER VBA 3 07-03-2007 19:10
Target Desktop ddonnahoe CorelDRAW/Corel DESIGNER VBA 1 15-11-2005 08:38
desktop color tonywong General 1 18-05-2005 19:08
attention for "move page" olympiatr New product ideas 0 07-05-2005 07:26
Deleting Shapes on the Guides Layer Rick Randall CorelDRAW/Corel DESIGNER VBA 2 28-09-2004 11:07


All times are GMT -5. The time now is 19:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2011, Oberonplace.com