OberonPlace.com Forums  

Go Back   OberonPlace.com Forums > Corel User Forums > CorelDRAW > Macros/Add-ons

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-03-2006, 20:50
knowbodynow knowbodynow is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hatsukaichi near Hiroshima
Posts: 431
Default Problem with shortcut key and macro

I'd be grateful if someone would test the following macro by assigning a shortcut key to it.

Code:
If ActiveShape Is Nothing Then
        
   SendKeys "^i", True
   SendKeys "{ENTER}", True
      
   End If
If I put a button on a toolbar I can get it to run, but I can't get it to run by using a shortcut key.

Thanks,

Chris (Hunt)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-03-2006, 16:26
shelbym's Avatar
shelbym shelbym is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Cheyenne, WY
Posts: 1,770
Blog Entries: 10
Send a message via ICQ to shelbym Send a message via AIM to shelbym Send a message via MSN to shelbym Send a message via Yahoo to shelbym
Default Shortcut Key

I can confirm this to be a problem in X3 also. Using an icon works fine, but assigning to a shortcut key it seems to toggle the Character Formatting and Object Properties Docker. Odd.

Shelby
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2006, 23:23
Alex's Avatar
Alex Alex is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,940
Blog Entries: 4
Default

I guess it depends on what key you assign it to. Let's say, you assigned Alt-M to run your macro. When you hit Alt-M you will still likely to hold down the Alt key when the macro runs. It tries to send Ctrl-I first and CorelDRAW ends up receiving Ctrl-Alt-I which probably does nothing. Then the Enter key stroke comes which is being interpreted as Alt-Enter that is, the shortcut for the Properties docker.

It's just my theory but I think it might be what happens.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-03-2006, 05:15
knowbodynow knowbodynow is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hatsukaichi near Hiroshima
Posts: 431
Default

Thanks for the confirmation, Shelby. If your theory is correct, Alex, then does that mean some combination might work? So far I've tried ALT-E and the F5 key without success. I've launched other macros with these keys. It's not essential to have it starting via a shortcut key but that's my preference. I'll experiment a little more.

Best wishes,

Chris
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2011, Oberonplace.com