OberonPlace.com Forums  

Go Back   OberonPlace.com Forums > Oberon Products > Other Oberon Commercial Products

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2008, 09:30
Signman
Guest
 
Posts: n/a
Default Thumbnailer

I'm new to the site. Hope this is the right place for this thread because I did a search and didn't see anything pertaining to my question.
I've been using CorelDraw for about 9 years beginning with version 8. For the past several years I've used the thumbnailer macro and love it. Now I have upgraded to CorelDraw 14 and am stumped. I downloaded the revised version of thumbnailer for Corel 14 but I am not able to get it to show up in the list when I try to place a shortcut on my tool bar from options setup. I have placed it in the GMS folder and restarted Corel. It still doesn't show up so I can select it to drag onto the toolbar like in other versions of Corel. Am I doing something wrong? I know it's there because I can access it from tools, macros, run macro, and select it from the dropdown box. Anyone have a clue as to what I need to do?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2008, 11:40
shelbym's Avatar
shelbym shelbym is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Cheyenne, WY
Posts: 1,769
Blog Entries: 9
Send a message via ICQ to shelbym Send a message via AIM to shelbym Send a message via MSN to shelbym Send a message via Yahoo to shelbym
Default Are you using Vista?

Are you using Vista? If so and you placed the Macro in the GMS folder it will not show you. You can either changes the permissions on the folder. Or simply place the macro in your user GMS folder. Should be here:

C:\Users\<Your User Name>\AppData\Roaming\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4\User Draw\GMS

-Shelby
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2008, 06:55
Signman
Guest
 
Posts: n/a
Default Windows XP Pro

I'm using XP Pro service pack 3. I have placed the thumbnailer file in all the GMS folders I can find on my machine. Still doesn't show up. It's got to be something simple....
Reply With Quote
  #4  
Old 04-12-2008, 11:43
Signman
Guest
 
Posts: n/a
Default Updated?

I just looked at the download page again and the Thumbnailer file was last modified over 4 years ago.........is this why it won't show up when I try to select it? I thought the file said it was updated for Corel 14. Has Corel 14 been out that long?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-12-2008, 20:04
shelbym's Avatar
shelbym shelbym is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Cheyenne, WY
Posts: 1,769
Blog Entries: 9
Send a message via ICQ to shelbym Send a message via AIM to shelbym Send a message via MSN to shelbym Send a message via Yahoo to shelbym
Default Lets try again...

Yes it should work fine with X4. Lets check a couple of things. I assume you downloaded the new zip file. (Make sure CorelDRAW is closed) You need to extract this file and place the Thumbnailer.gms file in the GMS folder since you are on XP you can use: C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4\Draw\GMS

Next open CorelDRAW X4 and go to: Tools | Macro | Run Macro You should get a dialog. Look for the dropdown list that says Macros in: next to it. From this list select Thumbnailer (Thumnailer.gms) You should see the Macro name: Main.Start. Select it and Click Run.

If you don't see the Thumbnailer.gms in the dropdown do you see any at all?

Thanks,

-Shelby
Reply With Quote
  #6  
Old 05-12-2008, 06:43
Signman
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Signman View Post
I know it's there because I can access it from tools, macros, run macro, and select it from the dropdown box. Anyone have a clue as to what I need to do?
Thanks for replying...
as per my quote..yes it is there when I access it like that. What I am trying to do is place a "shortcut" to it onto the toolbar at the top of my workspace like I have done in previous versions of Corel so I will just have a "button" to click on to access it. When I go to tools, customization, commands, file drop down, select "macros"...thumbnailer is not there with my other macros...so therefore I can't drag a "shortcut" to my toolbar.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-12-2008, 12:44
shelbym's Avatar
shelbym shelbym is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Cheyenne, WY
Posts: 1,769
Blog Entries: 9
Send a message via ICQ to shelbym Send a message via AIM to shelbym Send a message via MSN to shelbym Send a message via Yahoo to shelbym
Default Shortcut

I bet you are looking for Thumbnailer in the list. X4 hides the GMS name, so what you want to look for is Main.Start Then you can rename it, and drag to a toolbar.

-Shelby
Reply With Quote
  #8  
Old 08-12-2008, 11:42
Signman
Guest
 
Posts: n/a
Default Thumbnailer

Quote:
Originally Posted by shelbym View Post
I bet you are looking for Thumbnailer in the list. X4 hides the GMS name, so what you want to look for is Main.Start Then you can rename it, and drag to a toolbar.

-Shelby
OK..main.start now shows up as Thumbnailer.main.start. I have placed a shortcut to it on the tool bar. Now if I could just figure out how to rename it. Any ideas?
Reply With Quote
  #9  
Old 08-12-2008, 20:16
shelbym's Avatar
shelbym shelbym is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Cheyenne, WY
Posts: 1,769
Blog Entries: 9
Send a message via ICQ to shelbym Send a message via AIM to shelbym Send a message via MSN to shelbym Send a message via Yahoo to shelbym
Default Change it under Options

You can change the name and tooltip from the Tools| Customize| options | Commands dialog.

Best of luck,

-Shelby
Reply With Quote
  #10  
Old 09-12-2008, 06:31
Signman
Guest
 
Posts: n/a
Default Thumbnailer

Thanks Shelby for all your help. I now have Thumbnailer working as I did on my previous versions of Corel. You were a big help.....again thanks!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another problem with thumbnailer MASKARA General 5 11-02-2008 20:52
problem with thumbnailer MASKARA Macros/Add-ons 5 07-02-2008 22:17
Thumbnailer Defaults knowbodynow CorelDRAW/Corel DESIGNER VBA 1 05-03-2006 01:20
Thumbnailer Update ddonnahoe Macros/Add-ons 0 24-02-2005 08:30
Thumbnailer problems ddonnahoe Macros/Add-ons 7 14-03-2004 17:33


All times are GMT -5. The time now is 03:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2011, Oberonplace.com